هشتادمین کنگره بین المللی ایفلا آغاز شد
سینیکا سیپیلا، رئیس ایفلا، در آیین افتتاحیه هشتادمین کنگره بین المللی ایفلا، بیان کرد: ایفلا به عنوان صدای جهانی بخش کتابداری و اطلاع رسانی، فعالیت های خود را بر روی ایجاد فرصت هایی برای تمامی اعضای جامعه، متمرکز کرده است، باشد که، افراد برای مشارکت فعالانه در جامعه دانش محور توانمند شوند.
متن کامل سخنرانی وی به شرح ذیل است:
"مهمانان محترم، همکاران عزیز، خانم ها و آقایان
سلام
خوشامدگویی به شما برای حضورتان در شهر لیون و هشتادمین کنفرانس و مجمع بین المللی ایفلا، لذت بسیار بزرگی است. مایلم از یکایک شما برای شرکت در این رویداد بزرگ که امسال در لیون فرانسه برگزار شده است، تشکر کنم.
ایفلا در این کشور، سابقه طولانی دارد. جامعه کتابدار فرانسه، همواره یکی از حامیان اصلی ایفلا بوده است. همکاران فرانسوی ما در شمار بنیانگذاران فدراسیون، که در سال 1927 در ادینبورگ گرد هم آمدند، قرار می گیرند. کریستین دشامپ، از سال 2003-1997 به عنوان رئیس ایفلا، خدمت کرده است، دومین بانویی که در عمر 70 ساله ایفلا، رئیس این کنگره بوده است. این کنگره، ششمین کنگره ایفلاست که در فرانسه برگزار می شود. کنگره های قبلی، 1933 در آوینیون، 1937 و 1957 در پاریس، 1973 در گرنوبل، و بار دیگر در پاریس سال 1989، برگزار شده است. کتابخانه ملی فرانسه، برای سالها میزبان برنامه استراتژیک حفاظت و نگهداری بوده است. همکاران فرانسوی ما همواره در کمیته ها و کنگره های ایفلا، مشارکتی فعال داشته اند و با شور به ترویج پرداخته اند.
همانگونه که میزبان ما در نامه خوشامدگویی خود ذکر کرده اند، لیون شهری سرشار از نوآوری هاست. لیون استراتژی شهری هوشمند را توسعه داده است، و بنابراین میزبانی ایده آل برای کنگره ای دانش محور است. این شهر در بخش فرهنگ سرمایه گذاری کرده است و بخش عمده ای از بودجه فرهنگی آن به کتابخانه ها سرازیر شده است، و در این زمینه نمونه ای برجسته و الهام بخش برای سایر شهرهاست. این مسأله در کاربری کتابخانه های این شهر، که رتبه بالایی در مقیاس ملی دارد، به خوبی دیده می شود.
بیانیه فرانسوی حقوق بشر و شهروند، که در دوران انقلاب تدوین شد، به نوبه خود محتوای بیانیه جهانی سازمان ملل را در خصوص حقوق بشر، تحت تأثیر قرار داده است. ماده 19 این بیانیه، در خصوص آزادی عقیده و بیان، یکی از ارزشمندترین اصول ایفلا و بخش کتابخانه است. امروز در ایفلا، آزادی ما در دسترسی به اطلاعات و آزادی بیان برنامه استراتژیک، ابتکار عملی است برای دفاع و ترویج حق اساسی بشر که در ماده 19تعریف شده است.
من مایلم، به سبب اختصاص این کنگره به موضوع «کتابخانه ها، شهروندان، جوامع: محل تلاقی دانش» از کمیته ملی قدردانی کنم. بسیار خرسند و مفتخرم که این موضوع، در تکمیل موضوع اصلی مورد نظر بنده بوده، و به پیاده سازی و اجرای هسته اصلی ایده، یعنی « کتابخانه ها، شهروندان و جوامع را توانمند می سازند» می پردازد.
چراکه، این چیزی است که من به واقع به آن معتقدم، و بنابراین به عنوان موضوع اصلی به آن فکر می کنم «کتابخانه های توانمند، جوامع توانمند». من قویا معتقدم که کتابخانه ها با ایجاد فرصت های برابر و تسهیل دسترسی عادلانه به آموزش مادام العمر، پژوهش، تفریح و سرگرمی برای تمامی اقشار جامعه، تأثیر قابل توجهی بر جوامع می گذارد. به این ترتیب، کتابخانه ها می توانند به ایجاد جوامعی توانمندتر کمک کنند. کتابخانه های توانمند، کتابخانه هایی هستند که با داشتن منابع کافی و مناسب به رفع نیاز مراجعین خود می پردازند. اعتقاد من این است که، جوامع توانمند از شهروندانی آگاه تشکیل شده است که نقش به سزایی در سرنوشت جوامع خود ایفا می کنند.
این موضوع، در اولین جلسه مدیریتی من در ماه مه سال جاری، در هلسینکی فندلاند مورد بحث قرار گرفت. ما این بحث را در دومین جلسه مدیریتی، که 5-3 ژوئن 2015 در استامبول ترکیه برگزار می شود، ادامه خواهیم داد.
به واسطه طراحی های جدید کتابخانه ها و خدمات خلاقانه ای که ارائه می شود، به وضوح مشخص شده است که، چگونه یک فضای عمومی در دسترس می تواند به بهبود سطح رفاه و آسایش یک جامعه و خلاقیت و ظرفیت شهروندان یک شهر، بیانجامد. کتابخانه محیطی فراهم می کند که در آن فعالیت ها و فرهنگ جدید شکل می گیرد. محیطی است که می تواند به بهره برداری از محرک های موجود بپردازد، جایی که مردم دوستان خود را می بینند و آشنایی های جدید رقم می خورد، و از طریق تلاقی دانش به اشتراک گذاشته شده، ایده های جدید شکل می گیرد. کتابخانه ها و فضاهای یادگیری الهام بخش، به عنوان مکانی که مردم را از تمامی طبقات اجتماعی برای شرکت در فضایی سرشار از همکاری و الهام، دعوت می کند، در حال تأسیس است.
ایفلا به عنوان صدای جهانی بخش کتابداری و اطلاع رسانی، فعالیت های خود را بر روی ایجاد فرصت هایی برای تمامی اعضای جامعه، متمرکز کرده است، به طوریکه افراد برای مشارکت فعالانه در جامعه دانش محور توانمند شوند.
بعلاوه، به اعتقاد من موضوع این کنگره با مکان برگزاری نیز مناسبت دارد، جایی که بیانیه لیون را در خصوص دسترسی به اطلاعات و توسعه، عرضه خواهیم کرد. این بیانیه ابتکار عمل ایفلا، و یک سند حمایتی است که برنامه های توسعه سازمان ملل را تحت تأثیر قرار خواهد داد. این بیانیه به وضوح اظهار می دارد که، دسترسی به اطلاعات با توانمند ساختن مردم برای استفاده از حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگیشان، یادگیری و کاربرد مهارت های جدید، تصمیم سازی و مشارکت در یک جامعه مدنی فعال، توسعه را به دنبال خواهد داشت.
مایلم تبریک و قدردانی خود را از کمیته ملی و جامعه کتابداری فرانسه، به سبب برگزاری چنین کنگره ای، ابزار دارم. همه ما می دانیم که برای برگزاری چنین کنگره ای، چه میزان بار کاری وجود دارد. قبل از اینکه همه چیز برای خوشامدگویی به شما شرکت کنندگان آماده باشد، این امر نیازمند، دو سال برنامه ریزی مستمر، و یکسال آماده سازی فشرده است.
اکنون ما اینجا هستیم! به تمامی شما شرکت کنندگان هشتادمین کنگره ایفلا در شهر لیون، شهر تلاقی دانش و نوآوری، به گرمی خوشامد می گویم. همه ما منتظر برنامه های جالب این کنفرانس، شرکت در جلسات مختلف، بحث و یادگیری در خصوص موضوعات جدید، برقراری آشنایی های جدید و تقویت دوستی های دیرین هستیم. لیون، مکانی ایده آل برای تعاملات اجتماعی است. این منطقه در زمینه طبخ غذاهای لذیذ شهرت جهانی دارد، بنابراین در حالی که از مهمان نوزای و غذاهای لذیذ لیون لذت می بریم، می توانیم سایر جنبه های مهم از سبک زندگی همکاران فرانسویمان را نیز، به همراه تورهای جالب و بازدیدهایی از کتابخانه های شهر، منطقه و یا سایر نقاط فرانسه، تجربه کنیم.
با خوشحالی فراوان اعلام می کنم که هشتادمین کنفرانس ایفلا آغاز شد!
سینیکا سیپیلا
رئیس ایفلا"
هشتادمین کنفرانس و مجمع عمومی فدراسیون بین المللی انجمن ها موسسات کتابداری (ایفلا) از بیست و پنجم مرداد آغاز و تا سی و یکم مرداد 1393 ادامه خواهد داشت.
منبع خبر: لیزنا
- ۹۳/۰۵/۲۸