کتابداری یک علم است
دکتر مهردخت وزیرپور در برنامه «ملاقات» شبکه رادیویی گفت و گو اظهار داشت کتابداری یک علم است و در بسیاری از دانشگاه های دنیا بسیار مهم شمرده می شود.
دکتر مهردخت وزیرپور، مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در برنامه ملاقات به جاذبه های رشته کتابداری اشاره کرد و گفت: متاسفانه در کشور ما رشته کتابداری و اطلاع رسانی را آن طور که باید نمی شناسند و در طرف دیگر هیچ کدام از رسانه ها در جهت تسهیل این موضوع فعالیت خاصی ندارند، برای یک کتابدار همه چیز کتاب است از سازماندهی گرفته تا ارائه ی آن، در حالت کلی باید گفت که کتاب یکی از مهم ترین شاخص های توسعه فرهنگی ما است که در این مورد بسیار غفلت شده است.
وی در تعریف خود از کتابداری بیان کرد: کتابداری یک علم است و در بسیاری از دانشگاه های دنیا بسیار مهم شمرده می شود، به طوری که دانشجوی این رشته با اکثر علوم در خصوص کتاب آشنا شده و اطلاع رسانی جامع و دقیق از کتاب را به مردم می آموزد.
دکتر وزیرپور ضمن اشاره به یکی از جاذبه های رشته ی کتابداری گفت: روانشناسی اجتماعی و کارهایی از این دست یکی از جاذبه های این رشته به حساب می آید، چرا که با این کار می توان افراد بیشتری را به کتاب و کتاب خوانی تشویق کرد.
وی در مورد اوضاع و احوال کتابخوانی در کشور بیان داشت: همواره دغدغه ی افراد در این خصوص بسیار است، اما نکته اصلی این است که اوضاع و احوال کتاب خوانی در کشور به مسائل زیر بنایی مربوط می شود، یعنی این کار باید از کودکی انسان، در وجود او نهادینه شده و راه های کتاب خوانی را از والدین خود بیاموزد؛ در حالی که امروزه نظام آموزشی ما به این گونه عمل نکرده و در جهت عکس گام برمی دارد.
دکتر وزیرپور در مورد دوران کودکی خود گفت: به واسطه ی تحصیلات پدرم، جو خانواده با کتاب و کتابخوانی آشنا بود و علاوه بر آن پدر همیشه در خانه کتاب در دست داشتند، از این رو با تاثیر از فضای خانواده، به کتابخوانی علاقه مند شدم و بعد از آن به یادگیری زبان های مختلف دنیا پرداختم؛ از طرف دیگر به دلیل علاقه شدید پدرم به ادبیات، از حدود ۸ سالگی با شعر آشنا بودم و مشاعره می کردم.
وی در ادامه افزود: مقطع ابتدایی و دبیرستان را در سه دیپلم علمی، ادبی و طبیعی در کرمانشاه سپری کردم و بعد از آن در دانشگاه تهران در رشته ی ادبیات انگیلسی مشغول به تحصیل شدم، سپس در کنار تدریس زبان انگلیسی تحصیلات خود را در رشته ی کتابداری ادامه دادم. بازی های دوران ما با بازی های امروزی بسیار فرق دارد، بازی های آن دوران به تناسب آداب و رسوم محل زندگی و بسیار ساده بود.
دکتر مهردخت وزیرپور از دوران مدرسه و خاطرات و معلمان خود گفت و اظهار داشت: معلمان زمان ما با عشق کار می کردند و زمانی که می دیدند دانش آموزی تشنه ی کسب علم است، بیشتر وقت گذاشته و راهنمایی می کردند، با توجه به این که امکانات خوبی هم در اختیار معلمان نبود اما علم را فقط به خاطر علم نشر می دادند.
وزیرپور درباره آغاز تدریس زبان انگیلسی و استاد تاثیرگذار در زندگی خود گفت: در زمان تحصیل در دانشگاه تهران در برخی از مدارس به عنوان سرپرست مشغول به کار و تدریس بودم. مرحوم دکتر لطفعلی صورتگر را بیشتر دوست داشتم و تاثیر زیادی از ایشان گرفتم و در کنار ایشان، چند تن از اساتید دانشگاه کمبریج هم از استادان تاثیرگذار من بودند.
مهردخت وزیرپور به علاقه به تحصیل در رشته کتابداری اشاره کرد و بیان کرد: علاقه ی شخصی خودم به کتاب و تشویق های پدرم بسیار در این انتخاب تاثیرگذار بود، به طوری که همواره با کتاب عاشقانه زندگی می کردم.
وی در ادامه به نقش همسرش در فعالیت ها و تحصیل اشاره کرد و بیان کرد: همسرم در این روند بسیار تاثیر خوبی داشت، چراکه ما همواره برای یکدیگر همکارهای خوبی بودیم، زمانی که در انگلیس مشغول تحصیل بودیم به خاطر علاقه شدیدی که همسرم به وطن داشت به ایران بازگشتیم.
دکتر وزیرپور درباره مرز بین مادر بودن و پیشرفت شخصی گفت: نقش و رسالت مادر در جامعه بسیار مهم و پر رنگ است، همیشه سعی داشتم که در کنار کار و تحصیل، زمان کافی در اختیار فرزند خودم باشم، به اختصار باید گفت که یک مادر اگر در زندگی خود برنامه ریزی داشته باشد حتما به تمام امور زندگی رسیدگی خواهد کرد.
گفتنی است برنامه "ملاقات"هر جمعه ساعت ۸ صبح از شبکه رادیویی گفت و گو پخش شده و فایل صوتی این برنامه از وبگاه شبکه قابل دریافت است.
منبع: لیزنا
- ۹۵/۰۲/۲۷