کتابخانه باقرالعلوم (ع) شهرستان صومعه‌سرا

وبلاگ اطلاع رسانی کتابخانه باقرالعلوم (ع) شهرستان صومعه‌سرا

کتابخانه باقرالعلوم (ع) شهرستان صومعه‌سرا

وبلاگ اطلاع رسانی کتابخانه باقرالعلوم (ع) شهرستان صومعه‌سرا

مشخصات بلاگ
کتابخانه باقرالعلوم (ع) شهرستان صومعه‌سرا

این وبلاگ متعلق به کتابخانه عمومی باقرالعلوم (ع)می باشد، که اخبار و موضوعات وابسته به آن، در این وبلاگ درج میگردد. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید و ما را در ساختن هر چه بهتر این وبلاگ یاری نمایید.
آدرس: صومعه سرا، خ. جعفری، داخل پارک کودک.
تلفن:44322161-013

بایگانی

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان با حضور در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری سیمای مرکز گیلان که روز پنجشنبه (23آبان) و در آستانه هفته کتاب صورت پذیرفت ضمن پاسخگویی به سوالات مجری این برنامه با اشاره به عدم کاهش سرانه مطالعه در استان گیلان، نسبت به سال های گذشته اظهار کرد: امروزه با استفاده از ابزارهای نوظهور دسترسی مخاطبان به اطلاعات مورد نیاز آسان شده است، اما طبق فرمایشات مقام معظم رهبری این ابزارهای نوظهور تنها به بازنشر محتوای کتاب ها کمک می کند و لذا باید توجه ویژه ای نسبت به امر کتاب و کتابخوانی داشته باشیم تا بتوانیم مفاهیم عمیق تر و اطلاعات مستندتری به دست آوریم.

پریسا کرمی با بیان اینکه جامعه برای ارتقای سطح دانش و اطلاعات خود نیازمند مراجعه به منابع مستند است، افزود: باید با برنامه ریزی های پژوهشی و کارشناسی کودکان و نوجوانان را به سمت کتاب و کتابخوانی هدایت کنیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم قرار گرفتن کتاب در سبد خانوار را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: بخش عمده ای از فعالیت های کتابخانه های عمومی بر روی کودکان، نوجوانان و بانوان تمرکز دارد تا حال خوش خواندن و لذت تورق و خوانش کتاب را به جامعه منتقل کنیم و اگر یک بانوی خانه دار علاقمند به کتاب و کتابخوانی باشد، این امر به سایر اعضای خانواده تسری پیدا می کند.

کرمی با اشاره به تصویب سند نهضت مطالعه مفید از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۸۹، اضافه کرد: به دنبال تشکیل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در سال 1383 با کمک کارشناسان و متخصصین حوزه کتاب و کتابخوانی سعی شده شیوه های متفاوت فرهنگی و آموزشی برای جذب مخاطبان مورد استفاده قرار گیرد، زیرا همانگونه که رهبر انقلاب تاکید فرمودند، اگر یک کتاب خوب را به شیوه مناسب به مخاطب معرفی کنیم، نیمی از رسالت فرهنگی خود را انجام داده ایم.

وی برگزاری نشست های کتاب خوان، پاتوق های فرهنگی، رونمایی و نقد کتاب، مسابقات کتابخوانی و... را از جمله برنامه های فرهنگی کتابخانه های عمومی برای ترغیب مخاطبان در سنین مختلف به امر کتاب و کتابخوانی دانست و متذکر شد: براساس آمارهای ارائه شده توسط نرم افزار مدیریت کتابخانه های عمومی، شاخص امانت و گردش کتاب در مهرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد چشمگیری داشته و بالغ بر ۳۰ درصد مخاطبان با مراجعه به فضای کتابخانه های عمومی کتب غیر درسی به امانت برده اند که مسئولیت ما را در ایجاد فضاهای مناسب مطالعه مضاعف می کند.

فعالیت های کتابخانه های عمومی را محدود به فضای فیزیکی نمی دانیم

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان شاخص استاندارد فضای کتابخانه ای را هشت مترمربع و شاخص استاندارد منابع کتابخانه ای را چهار جلد به ازای هر یکصد نفر دانست و ادامه داد: استان گیلان بافت جغرافیایی و جمعیتی متراکم دارد و دچار محدودیت فضا هستیم لذا سعی کردیم با برگزاری برنامه های فرهنگی از فضاهای کتابخانه ای موجود استفاده بهینه کنیم و در واقع فعالیت های کتابخانه های عمومی را محدود به فضای فیزیکی نمی دانیم و این فعالیت ها را به دل مردم و بافت های جمعیتی برده ایم.

این مقام مسئول با اشاره به ضرورت جذب حداکثری مردم به فضاهای کتابخانه ای شهری و روستایی بدون تاکید بر فضای فیزیکی، یادآور شد: ۲۰ کتابخانه عمومی در سطح روستاهای گیلان داریم که این کتابخانه ها تنها مرکز فرهنگی در آن مناطق هستند و همچنین کتابخانه های عمومی سیار با حضور در مناطق کم برخوردار کوله های کتاب روستاهای ییلاقی و صعب العبور را پوشش می دهند.

لزوم ورود خیرین استان به امر کتابخانه سازی

وی با بیان اینکه گیلان 8 باب کتابخانه خیرساز دارد، عنوان کرد: کسانی که دغدغه فرهنگ دارند، علاوه بر مسجدسازی و مدرسه سازی به کتابخانه سازی توجه داشته باشند. البته صرفا نیازمند کتابخانه سازی نیستیم و برخی از کتابخانه های عمومی نیازمند منابع هستند، زیرا براساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ نهاد کتابخانه های عمومی، باید بیش از چهار میلیون جلد کتاب در گیلان داشته باشیم.

کرمی از انعقاد تفاهم نامه همکاری با دستگاه های فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی خبر داد و خاطرنشان کرد: باید اهدای کتاب از سوی مردم را ترویج کنیم و البته بسیاری از افراد کتاب های کتابخانه شخصی خود را به کتابخانه های عمومی می بخشند که به مثابه سنت حسنه وقف است.

وی با بیان اینکه کتابخانه های اصلی گیلان بخش ویژه دیجیتال و کتاب های دیداری و شنیداری دارند، گفت: تنها کتابخانه گویا و بریل گیلان در کتابخانه عمومی رشت واقع شده و بالغ بر هفت هزار عنوان کتاب دارد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان با اشاره به راه اندازی سامانه «samanpl.ir» در کتابخانه های عمومی سراسر کشور و گیلان یادآور شد: اعضای کتابخانه های عمومی با عضویت در یکی از کتابخانه های عمومی می توانند از خدمات کتابخانه ای در کلیه کتابخانه های عمومی کشور بهره مند شوند و با دست خالی از کتابخانه نروند.

پدرام: کتابخانه مرکزی رشت نیازمند اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی

مدیرکل راه و شهرسازی گیلان نیز در ارتباطی تلفنی از پیشرفت فیزیکی ۵۴ درصدی پروژه کتابخانه مرکزی رشت خبر داد و گفت: تکمیل پروژه مذکور به بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

ماکان پدرام در گفتگو با مجری برنامه با بیان اینکه روند اجرای پروژه بزرگ کتابخانه مرکزی شهر رشت از سال ۱۳۸۸ آغاز شده است، اظهار کرد: این پروژه در زمینی به مساحت ۸۷۰۰ مترمربع در حال احداث است.

وی زیربنای کتابخانه مرکزی رشت را ۷۲۰۰ مترمربع در شش طبقه با بخش های مختلف دانست و افزود: در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی ۵۴ درصدی پروژه مذکور مواجه هستیم که در صورت تامین اعتبارات در یک بازه زمانی کوتاه تکمیل خواهد شد.

مدیرکل راه و شهرسازی گیلان از هزینه کرد هشت میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای پروژه کتابخانه مرکزی رشت خبر داد و عنوان کرد: برای تکمیل پروژه بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است و البته سفت کاری سازه کتابخانه به اتمام رسیده و تاسیسات آب و برق اجرایی شده است.

پدرام با بیان اینکه نازک کاری و نمای ساختمان کتابخانه در صورت تامین اعتبار مناسب به زودی انجام می شود، خاطرنشان کرد: میزان پیشرفت پروژه های عمرانی وابسته به میزان تخصیص اعتبارات سالانه است که حجم کار اجرایی را برای پیمانکار تعریف می کند.

وی یکی از دلایل عقب ماندگی پروژه کتابخانه مرکزی رشت را عدم تخصیص اعتبارات سالانه مناسب دانست و یادآور شد: این پروژه برای استان مهم است و در صورت تامین اعتبار کار توسط کارفرما پیگیری شده و خیلی زود به نتیجه می رسد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی